Fjale te urta Shqip / Proverba - Shkronja T

 1. · Të puthësh është si të pish ujë deti. Sa më shumë të pish aq më shumë ndien nevojë.
 2. · Të bukura janë vetëm ato gjëra, që nuk na interesojnë.
 3. · Të bukurit janë të bukur vetëm pse janë të rrethuar nga të shëmtuarit.
 4. · Të bukurve çdo gjë u falet.
 5. · Të dashurosh do të thotë të robërohesh nga vetvetja.
 6. · Të jesh i dashuruar do të thotë më tepër se të jesh i pasur, sepse do të thotë të jesh i lumtur.
 7. · Të dua më shumë se dje, e më pak se nesër.
 8. · Të ndahesh vetëm pse më nuk e do është budallallëk, njësoj si të martohesh me dikë vetëm pse e do.
 9. · Ta kërkosh me arsye rrugën tek dashuria, është njësoj si të kërkosh diellin me qiri.
 10. · Të dashurosh nuk do të thotë të jesh i lumtur, do të thotë të zgjedhësh vuajtjen tënde.
 11. · Tragjedia e madhe e jetës nuk është se njerëzit vdesin, por se pushojnë së dashuruari.
 12. · Të lutem, më duaj pak, në qoftë se dëshiron të më duash gjatë.
 13. · Të dashurosh do të thotë të duash një tjetër më shumë se veten.
 14. · Të frikësohesh nga dashuria do të thotë të frikësohesh nga jeta, e ata që frikësohen janë tri herë të vdekur.
 15. · Të dua sepse më dhe dashurinë. E dua dashurinë sepse ma dhe ti.
 16. · Turpi është mëkat i madh kundër dashurisë.
 17. · Të jesh i dashuruar në vetvete, është idilë që zgjat tërë jetën.
 18. · Të mos jesh asgjë dhe të mos duash asgjë, është njësoj.
 19. · Të gjithë ne jemi rezultat i dashurisë dhe i dalldisë.
 20. · Tragjedia e secilës dashuri është zemërgjerësia.
 21. · Të martohesh do të thotë t'i dyfishosh përgjegjësitë dhe të humbasësh gjysmën e të drejtave.
 22. · Të ndershmit martohen shpejt, të mençurit kurrë.
 23. · Të puthësh është si të pish ujë deti. Sa më shumë të pish aq më shumë ndien nevojë.
 24. · Te mos pranosh gabimin qe ke bere, do te thote qe se po ben nje gabim te dyte. - (Bill Clinton) 
 25. · Trendafilat, zambaket, karafilat, te gjitha lulet thahen, celiku dhe hekuri thyhen, por shoqeria e vertete as thahet, as thyhet. (Abraham Lincoln)
 26. · Tre gjera e bejne nje jete te mjerushme: hakmarrja, xhelozia, dhe karakteri i dobet. (Hz Ali)
 27. · Trimi i forte, me miq shume! - ( Populli )
 28. · Të flasësh pa menduar, është si të zbrazësh pushkën pa e vënë në shenjë.
 29. · Te gjith jemi te fajshem per te gjitha te mirat qe skemi bere.
 30. · Te jesh i mire,do te thot jo vetem te mos besh padrejtsira,por edhe te mos i deshirosh ato"(Demokrit)
 31. · Te menqurit mesojne me shume nga budallejt,sesa budallejte nga te menqurit"(Cato the elder)
 32. · Te gjithe do bien,ato qe qendrojne me lart do bien me keq"(Plato)
 33. · Te mos pranosh gabimin qe ke bere,do te thot e qe se po ben nje gabim te dyte"(Bill Klinton)
 34. · Trendafilat,zambaket,karafilat,te gjitha lulet thahen,celiku dhe hekuri thyhen,por shoqeria e vertete as thahet as thyhet"(Abraham Lincoln)
 35. · Tre gjera e bejne nje jete te mjerushme: Hakmarrja,Xheozia,dhe karakteri i dobet"
 36. · Te mesosh femijet te jene te ndershem,eshte fillimi i edukates"(Hz Ali)
 37. · T'i varesh ujkut melçite e qengjit ne qafe
 38. · Te mbjedhesha ne are dhe te pafsha ne pazare.
 39. · Te gjithe derrat nje fytyre kane. (populli)
 40. · Te bente c do mize mjalte... haja dhe une. (populli)
 41. · Te rinjte dine gjithcka, te vjetrit dyshojne ne gjithcka.
 42. · Thinjat jane privilegj i te zgjuarve.
 43. · Ku ka ze s'eshte pa gje 
 44. · Te madhit p......n mos ia degjo por fjalen degjoja 
 45. · Tjetrit mos i shiko gunen por shikoi punen. 
 46. · Thjeshtësi; Urtësi; Ëmbëlsi
 47. · Ti prite të paktën, prite dhe të shumtën. SKRAPAR
 48. · Trim i mirë quhet ai që përcjell zemërimin. KRUJË
 49. · Teneqe e prishur, ka zë të gërvishur. VLORË
 50. · Ti mbaje veten ulët, pa të ngrenë të tjerët. LABËRI
 51. · Ti qesh me të tjera, po bota qesh me ty. KURVELESH
 52. · Trimërinë pas luftës e urtësinë pas kuvendit s'e ha as qeni. SKRAPAR
 53. · Trimi që lëvdohet, nuk të vret. KOSOVË
 54. · Te jesh gjithmonë i ndershëm me veten, është një ushtrim i këndshëm. (Sigmund Frojd)
 55. · Të besosh në atë që mendon, të besosh se ajo që është e vërtetë për ju, thellë në zemrën tuaj, është e vërtetë për të gjithë njerëzit, ky është gjeniu. (Ralf Valdo Emerson)
 56. · Të lëvdosh të pamerituarën, është një satirë therëse. (Benxhamin Franklin)
 57. · Të mos dish disa gjëra të caktuara, është një pjesë e rëndësishme e zgjuarsisë. (Hugo Grotius)
Post a Comment

Popular Posts

Pageviews last month