Fjale te urta Shqip / Proverba - Shkronja S

 1. · Sa rron, aq mëson - Sa të rrosh, do të mësosh (How many lies, so teaches)
 2. · Si i ati dhe i biri. (Like father, like son)
 3. · Si e ëma dhe a bija. (Like mother, like daughter)
 4. · S'ka diell pa dritë, as njeri pa dashuri.
 5. · S'është i mirë gardhi me ristela, as dashuria në fqinjësi të mirë; i mirë është gardhi me dërrasa dhe dashuria në largësi.
 6. · Sa më shumë gjykohet, aq më pak dashurohet.
 7. · S'ka dyshim që dashuria është fshehtësi e pashpjegueshme.
 8. · Shumicës së njerëzve u duhet më shumnë dashuri, se sa e meritojnë.
 9. · Sigurisht, është vështirë të jesh pa dashuri tek ende ke dëshirë të dashurosh, por shumë më vështirë të të dashurojnë kur nuk e do më dashurinë.
 10. · Shumë njerëz që gjatë tërë jetës kanë dashuruar mund të flasin më pak mbi dashurinë, se sa fëmija i cili e ka humbur qenin para një dite.
 11. · Sqarimi i dashurisë është shkatërrimi i dashurisë.
 12. · Shumë martesa janë dënime me vdekje, ekzekutimet zgjasin me vite.
 13. · S'ka dashuri zjarrin e të cilës nuk e shuan martesa.
 14. · Sido që të jetë, martohuni. Nëse merrni grua të mirë do të jeni të lumtur, nëse merrni grua të keqe, do të bëheni filozof.
 15. · Sidoqoftë, më mirë të jesh i martuar se i vdekur.
 16. · Sheh rrushi rrushin, dhe piqet.
 17. · S’ mbahen dy kunguj nën një sqetull.
 18. · Sa do të rrojmë do të dëgjojmë.
 19. · S'ka skaje dituria e urtia e njeriut.
 20. · Shit kalin e mëso djalin.
 21. · Se pari mesoni kuptimin e asaj qe do te flisni, pastaj flisni. - (Epikteti) 
 22. · Sekreti i lumturise nuk eshte te beni ate qu je pelqeni, por te pelqeni ate qe duhet te beni. - (Xheims Beri)
 23. · Shtri kembet sa ke jorganin ! ( Populli )
 24. · Shpreso per te miren,pregatitu per te keqen"
 25. · Shqiptaret tregojne c'fare s'duhet,e fshehin ate c'fare di e tere bota"
 26. · Shpagimi me i embel eshte te besh mire kunder te keqes qe te eshte bere"
 27. · Sinqeriteti eshte vyrtyti i budallejve"
 28. · Si dhelpra pas koqevè te demit
 29. · sa ke jorganin do shtrish kembet
 30. · sa te rrosh, do mesosh
 31. · Shkoi shyta mi nxir brinat,la dhe veshet.
 32. · S' behen petullat me uje. (populli)
 33. · S' bie rrufeja ne ... (lavaman). (populli)
 34. · Shtri kembet, aq sa ke jorganin. (populli)
 35. · S'mbahet shtepia me mjell hua. (populli)
 36. · S' mbahen dy kunguj ne nje sqetull. ( populli)
 37. · S'ka njeri pa nje te keqe.
 38. · Shpifja eshte si thengjilli, qe, dhe kur nuk djeg, nxin.
 39. · Sa ti trazosh urët aq më shumë ndizen. JUG
 40. · Sherri do nge, davaja do para. SKRAPAR
 41. · Shkallët ngjiten shkallë-shkallë. JUG
 42. · S'e lenë hunda me pa larg. KRUJË
 43. · S'ka lezet në kokën e zgjebur, shamia e mëndafshtë. KORÇË
 44. · S'ka të shurdhët, më të shurdhët nga njeriu që s'don dije. JUG
 45. · Sorra e mbante veten për pallua, po kur pa këmbët e saj qau. VLORË
 46. · S'tunden malet me përralla. JUG
 47. · S'di gomari të haj tagji. PËRMET
 48. · Sa pata pula e qurana, pata miq, pata jarana". (populli)
 49. · S'behet vreshti me urata, por me shata e lopata.
 50. · Shqiponja fluturon ne qiell, por folene e ben ne toke.
 51. · Sa barrë e rëndë është një emër që është bërë shumë i famshëm. (Volter
 52. · Shumica e shqetësimeve në botë shkaktohet nga njerëzit që duan të jenë të rëndësishëm. (T.S.Eliot)
 53. · Sa burra vërtetë të zotë janë më shumë se një herë në ditë? (Napoleon Bonaparti)
 54. · Statistikat nuk e zëvendësojnë gjykimin. (Henri Klej)
 55. · Suksesi ka përbërë dështimin e shumë njerëzve. (Sindi Adams)
 56. · Suksesi nuk është rezultat i një djegie spontane. Ju duhet të digjni veten në zjarr. (Regi Lic)
 57. · Sekreti i suksesit është këmbëngulja për arritjen e qëllimit. (Benxhamin Dizraeli)
 58. · Sekreti i fitores qëndron në organizimin e gjërave jo të qarta. (Kristofer Morlej)
 59. · Shenjtorët janë mëkatarët që vazhdojnë të përpiqen gjithnjë. (Robert Luis Stivenson)
 60. · Suksesi i një njeriu matet me faktin nëse mund t’ju mbushë mendjen të tjerëve, për idetë e 20 vjetëve më pas. (Ralf Valdo Emerson)
 61. · Stili është një mënyrë e thjeshtë për të thënë gjëra të komplikuara. (Zhan Kikto)
Post a Comment

Popular Posts

Pageviews last month