Fjale te urta Shqip / Proverba - Shkronja M

M
 1. · Mali me mal nuk piqen, njeriu me njeriun piqen. (It is the mountains that do not move to help one another; but one man surely comes to the help of another.)
 2. · Mat tri herẽ, prit njẽ herẽ. (Measure thrice, cut once.)
 3. · Molla nuk bie larg mollës. (The apple does not fall far from the tree)
 4. · Mos hidh zjarr në kashtë. (You should not add oil to the fire)
 5. · Momenti më i bukur në dashuri, qe vërtetë na deh, është hyrja: puthja.
 6. · Me atë që duhemi, tallemi më së shumti.
 7. · Mbretëresha e vetme e vërtetë është bukuria e gruas: sundon posa të paraqitet.
 8. · Mësoni, mësoni, mësoni dhe do të bëheni të arsimuar; dashuroni, dashuroni, dashuroni dhe do të bëheni të mëdhenj.
 9. · Mundet ndonjëherë të harrohet çka është dashuria?
 10. · Miqësia dhe dashuria janë dy lule në një rrënjë. Vetëm se dashuria ka disa petale më shumë.
 11. · Më duket se mund të dashurojnë shumë vetëm ata që dinë edhe të urrejnë shumë.
 12. · Më mirë të dashurosh dhe të humbësh, se sa asnjëherë të mos humbësh.
 13. · Më fatkeq nga të gjithë njerëzit është ai që nuk dashu-ron më, e që nuk mund të harrojë dashurinë e parë.
 14. · Më ëmbël se dashuria nuk ka, por pas saj vjen urrejtja.
 15. · Më mirë të mos kesh fare, se sa ta humbësh dashurinë.
 16. · Martesa është shkencë.
 17. · Martesa vjen pas dashurisë, mu si tymi pas zjarrit.
 18. · Martesa; Kështu quaj dëshirën e dyshes që dëshirojnë të shndërrohen në një, por do të bëhen më shumë se dy.
 19. · Mosha ideale e mashkullit për martesë është rreth moshës nëntëdhjetë vjeçare, dy minuta para vdekjes.
 20. · Martesa ka probleme të shumta, por jeta e vetmuar nuk ka kurrfarë kënaqësie.
 21. · Martesa është varr i dashurisë, e gruaja kryqi mbi të.
 22. · Nuk ka njeri më komik se filozofi i martuar.
 23. · Martesa e lumtur edhe sot përbëhet prej treshes: burrit, gruas dhe televizorit.
 24. · Martesa e dështuar është kur gruaja kalon aq kohë në kuzhinë sa ç'ka kaluar para pasqyrës para fejesës.
 25. · Mosmarrëveshjet në martesë më së shpeshti fillojnë kur gruaja flet shumë, e burri dëgjon pak.
 26. · Martesa është shkolla më e mirë e rendit, e mirësisë, e njerëzisë.
 27. · Martesa është fushëbeteja ku mbaron liria personale.
 28. · Martesa i ngjan vdekjes, sepse shumë njerëz arrijnë të përgatitur.
 29. · Martesa pa fëmijë është si dita pa diell.
 30. · Martesa është përpjekje që t'i zgjidhim problemet së bashku, probleme që, po të ishim vetëm, kurrë nuk do t'i kishim.
 31. · Martesa shkon urtë e butë si vallja, plot shfaqje pleqërishte; pastaj vjen pendimi me këmbë të shtrembëra, që shkon përherë e më shpejt derisa zbret në fund të varrit.
 32. · Martesa e bërë në sajë të kuptueshmërisë shpeshherë është më e suksesshme, se sa ajo e krijuar në sajë të dashurisë.
 33. · Martesë e mirë do të ishte ajo midis burrit të shurdhër dhe gruas së verbër.
 34. · Martesa nuk është gjë tjetër veçse një krijesë e çuditshme për të nxirë jetën e njeriut.
 35. · Martesa është ferr dhe parajsë.
 36. · Momenti më i bukur në dashuri, qe vërtetë na deh, është hyrja: puthja.
 37. · Mendojmë se jemi të pastër, ngase urrejmë atë që nuk e dëshirojmë.
 38. · Njerëzit gjithmonë urrejnë më së shumti atë që më së tepërmi e lakmojnë.
 39. · Mendimet e mëdha vinë nga zemra.
 40. · Më mirë një vezë sot, sesa nje pulë mot.
 41. · Më thuaj c’ shokë ke , të të them se cili je.
 42. · Mendja e madhe.. e keqja e të zotit.
 43. · Me mikun ha e pi, por tregëti mos bëj.
 44. · Mollën e mirë, e ha derri.
 45. · Mos u mundo të nxjerrësh dhjamë nga pleshti.
 46. · Mos i shiko gunën, po shikoji punën.
 47. · Miku i mire, duket ne kohë të veshtira
 48. · Me mire syri sesa nami ! - ( Populli )
 49. · Mos u mbaj se je , mos u mbaj se ke ; kur te vesh matane , vec dy metra dhe ! (Populli )
 50. · Më mirë një luan në krye të gomerëve, se sa një gomar në krye te luanëve.
 51. · Mesuesit hapin deren.. por ti duhesh te hysh vetem
 52. · Me lehte eshte me mbledhe nje thes pleshta se ti bashkosh dy shqiptar" (Gjergj Fishta)
 53. · Meson kur eshte i ri dhe kupton kur plaket"(Eschenbach)
 54. · Meso nga e djeshmja,jeto te sotmen,shpreso per te ardhmen,por me e rendesishmja eshte te mos ndalosh se pyeturi"(Albert Einstein)
 55. · Njeriu i zgjuar shef aq sa duhet dhe jo aq sa mundet"(Montani)
 56. · Mat shtat here, e pri njehere
 57. · Me thuaj c´shoke ke, te te them se cili je 
 58. · Me nje lule..., s´vjen beari
 59. · Mendje e shendoshe ne trup te shendoshe 
 60. · Mendje e madhe, e keqja e te zotit
 61. · Mendo 100_here dhe fol 1_here"
 62. · Mos t'foli goja para men'jes.
 63. · Mbill sot,qe te koresh neser.
 64. · Mos u end shum naten se gjen shamaten.
 65. · Mos puno me krahe, por puno me mend
 66. · Mos me bej te varfer qe mos te te turperoj
 67. · Mbrapa gomarit dhe para oficerit mos rri.
 68. · Me mire nje veze sote, se sa nje pule mot.
 69. · Mos u tadhe me ate qe eshte tadhe perendia.
 70. · Mollen e mire e lakmon dhe krimbi.
 71. · Mat shtate here, e pri njehre. (populli)
 72. · Me mire nje veze sot, sesa nje pule mot.(populli)
 73. · Me thuaj c' shoke ke , te te them se cili je. (populli)
 74. · Me nje lule.., s' vjen beari. (populli)
 75. · Me nje nuse.., nuk behen njeqind dhendurre. (populli)
 76. · Mendje e shendoshe ne trup te shendoshe. (populli)
 77. · Mendja e madhe.. e keqja e te zotit. (populli)
 78. · Me mikun ha e pi, por tregeti mos bej. (populli)
 79. · Mollen e mire, e ha derri. (populli)
 80. · Mos u mundo te nxjerresh dhjame nga pleshti. (populli)
 81. · Mos shiko gunen, po shiko punen. (populli)
 82. · Mos hiq petullat me duart e tjeterit. (populli).
 83. · Mos bej te vesh vetulla, dhe nxjerr syte. (populli)
 84. · Mendja e te zgjuarit budallait nuk i duhet gje.
 85. · Mendja e madhe te pret fatin.
 86. · Me njeriun tend duhet te kesh nje koder ne mes.
 87. · Mesuesi me i mire eshte pervoja.
 88. · Me mire gjethen e ferres, se gjellen e vjehrres.
 89. · Me veshtire eshte te mbash dy gra se dy shtete.
 90. · Miku, naten e pare eshte flori, naten e dyte baker, naten e trete teneqe.
 91. · Mik i mire eshte ai, qe te mban vajzen e keqe.
 92. · Me mire nje veze sot se sa nje pule mot 
 93. · Mendja e madhe e keqja e te zot 
 94. · Me gojë i afron, me gojë i largon shokët. KOSOVË
 95. · Me njoftë veten asht urti, me qeverisë veten, është trimni. MILOT
 96. · Mëngjesi është më i mençëm se nata. TIRANË
 97. · Mos i fryj zjarrit se të djeg. JUG
 98. · Mos merr si pushka e jevgut. TIRANË
 99. · Mos nxirr vrerë prej goje të hidhërohesh, po nxirr sheqer të ëmbëlsohesh. PËRMET
 100. · Marrija ma e madhe asht me kujtue vedin të mençëm. SHKODËR
 101. · Mendjemadhi niset me kalë, kthehet me këmbë. KORÇË
 102. · Më parë mëso veten, pastaj të tjerët. JUG
 103. · Mos i zbulo petët byrekut, se i dalin lakrat. BERAT
 104. · Mos mëso ustanë, po merri zananë. PËRMET
 105. · Mos u kapardis si gjeli në plehra. SHIJAK
 106. · Mos u mat me hijen e me njerëzit. JUG
 107. · Mos u mat me hijen e pasdrekes. VLORË
 108. · Mos ki turp, nga kush s'ka turp.
 109. · Më e mira është armike e së mirës. (Volter)
 110. · Megjithëse bota është plot vuajtje, ajo është gjithashtu plot me shembuj për kapërcimin e tyre. (Helen Keller)
 111. · Ndryshimi ndërmjet asaj që bëjmë dhe asaj që jemi në gjëndje të bëjmë, do të mjaftonte për të zgjidhur shumicën e problemeve të botës. (Gandi)
 112. · Mos kini frikë të ndërmerrni një hap të madh nëse është e nevojshme. Nuk mund ta kaloni humnerën me dy hapa të vegjël. (Dejvid Llojd Xhorxh)
Post a Comment

Popular Posts

Pageviews last month