Fjale te urta Shqip / Proverba - Shkronja F

F
 1. · Fillimi i mbarë është gjysma e punës. (Starting properly ensures the speedy completion of a process)
 2. · Fitorja më e bukur është të fitosh zemrën tënde.
 3. · Floke-gjate, mendje-shkurter
 4. · Fjalet jane gra, veprat burra 
 5. · Flisni qarte, nese do te flisni; gdhendni cdo fjale, para se ta nxirni nga goja. - (Oliver Uendell Holms)
 6. · Fati nuk troket dy here ne nje vend"
 7. · Flisni qarte,nese do te flisni;gdhendni c'do fjale,para se ta nxirrni nga goja"(Oliver Uendell Holms)
 8. · Fjalen e fundit, kur mos e thuaj te paren.
 9. · Fshati qe duket, s'do kallauz
 10. · Fatkeqesia me e madhe eshte humbja e shpreses.***
 11. · Faji eshte jetim.
 12. · Fati ndihmon te guximshmit.
 13. · Femije shume - grushta shume.
 14. · Femija punetor mallin e ve vet, femija dembel humb edhe mallin e babes.
 15. · Fjala e djalit - pushka ballit.
 16. · Fjalen, sa e ke ne goje, e ke robin tend, kur te del nga goja, behesh rob i saj.
 17. · Fjala eshte si bleta qe ka edhe mjaltin edhe thumbin.
 18. · Fukarallek - maskarallek
 19. · Fukaralleku prek ne burreri dhe ne nder.
 20. · Fjal e ëmbël thyhen të fortin. SHKODËR
 21. · Fjala e mirë në ditë të keqe. KRUJË
 22. · Fjala pa punë, si peshku pa lumë. GJIROKASTËR
 23. · Fjalë pak e punë shumë. LIBRAZHD
 24. · Fol me ty, fol me murin. KAVAJË
 25. · Fjala e plaut pushka e djalit.
 26. · Fjala “krizë” , në gjuhën e shkruar kineze, përbëhet nga dy simbole. Njëri përfaqeson rrezikun, dhe tjetri përfaqëson mundësinë. (Xhon Kenedi)
 27. · Fundi i madh i jetës nuk janë njohuritë, por veprat. (Tomas Fuller)
 28. · Fama vjen zakonisht tek ata që janë duke menduar për dicka tjetër. - (Oliver Uendell Holms , i riu)
Post a Comment

Popular Posts

Pageviews last month