Fjale te urta Shqip / Proverba - Shkronja E

E
 1. · Edhe në kasollen më të vogël ka vend për dy të dashuruar.
 2. · Engjejt e quajnë gëzim i qiellit, djajtë e quajnë vuajtje e skëterrës, njerëzit e quajnë dashuri.
 3. · Ekziston vetëm një zgjidhje për martesën pa dashuri: kjo është dashuria pa martesë.
 4. · E keqja bëhet shpejt, e mira vjen ngadalë.
 5. · E shara është arma e të dobëtit.
 6. · Edhe plaku kur pi verë, kërcen si djalë me erë.
 7. · E para - bar, e dyta qejf, e treta helm.
 8. · E ardhmja e nje kombi eshte ligjur ngushte me edukimin qe merr rinia. - (Albert Einstein)
 9. · E sotmja eshte nxenesja e se djeshmes. - (Tomas Fuller) 
 10. · Edhe diell të bëhesh, të gjithë nuk i ngroh dot. 
 11. · E sotmja eshte Histori,e neresmja Misteri"
 12. · Eshte shenja e nje mendje te edukuar te zbavis nje mendim pa e pranuar ate.
 13. · E hidhur, e thart, e embel, e kripur. te gjitha duhen te shijohen
 14. · "Eshte zotesi e madhe te dish si duhet trajtuar te humburit"
 15. · "E arthmja e nje kombi eshte e lidhur ngusht me edukimin qe merr Rinia"(Albert Einstein)
 16. · "E sotmja eshte nxenja e se nesermes"(Tomas Fuller)
 17. · E di luga qfar ka vekshi.
 18. · E dhena e tjeterit eshte si e krojtura e dhembit. (populli) 
 19. · Edhe bari i njome digjet neper te thate. (populli)
 20. · E keqja behet shpejt, e mira vjen ngadale.
 21. · E shara eshte arma e te dobetit.
 22. · E ben mizen bulle, qimen tra 
 23. · E di luga cka ka vegshi 
 24. · E do shiun, por ne aren e vet 
 25. · E drejta ka rrugen e gjate, por vjen 
 26. · E dua nipin se do te me marre hakun me t'im bire 
 27. · E gjuan gurin dhe e fsheh doren 
 28. · E keqja s'harrohet, e keqja po 
 29. · E keqja s'ka fund 
 30. · E keqja vjen me kembet e kalit dhe ike me kembet e breshkes 
 31. · E keqja vjen shpesh nga ata qe jane shume te uritur so shume te ngopur 
 32. · E lehte eshte barra ne shpine te huaj 
 33. · E liga vjen nga s'e pandeh 
 34. · E lire eshte kripa ne Durres, po e ngre qiraja udhes 
 35. · E mira duhet kerkuar, e keqja vjen pa kerkuar 
 36. · E mira e hallkut e e zeza e vetes 
 37. · E mira e ka te miren, e keqja e ka te keqen 
 38. · E mira te larteson, e keqja te turperon 
 39. · E ngrena e lige te sjell dergjen, e dergja te sjellvdekjen 
 40. · E sotmja e qesh te djeshmen 
 41. · E thena dhe e bera jane shume larg 
 42. · E treta e verteta 
 43. · E verteta e vertete, por ne kohe e vend te vet 
 44. · E verteta s'i pelqen gjithkujt 
 45. · Ec e bridh ngado, por shtepine mos e harro 
 46. · Edhe ai qe u martua edhe ai qe s'u martua, te dy pishman u bene 
 47. · Edhe atij qe ka dije mbi te gjithe, i duhet te mesoje 
 48. · Edhe durimi ka nje kufi 
 49. · Edhe i fikun edhe i koritun 
 50. · Edhe kau ka gjuhe te madhe, por s'flet dot 
 51. · Edhe macen kur ta ngacmosh, te grithe 
 52. · Edeh pula qorre, gjen ndonje kokerr 
 53. · Edhe shakaja e ka kohen dhe vendin e vet 
 54. · Edhe syte te t'i nxjerr evladi, prap e don 
 55. · Edhe te jesh i bardhe si bora, nuk i shpeton gojes se keqe 
 56. · Eja, baba, te te tregoj arat 
 57. · Emri i mire fitohet me shume pune te mira dhe humbet me nje te lige 
 58. Eshte e dyshimte ndershmeria e atij qe thote se s'ka njeri te ndershem ne bote 
 59. · Eshte zotesi e madhe te dish si duhet trajtuar te mundurit. 
 60. · Edhe guri pëlcet kur nxehet. KRUJË
 61. · E mjel sa e mjel lopën pastaj i bie me këmbë dhe e derdh. KORÇË 
 62. · Edhe vali je, shiko ku ishe dje. LUKOVË
 63. · Ena bosh zhurmon më tepër. KRUJË
 64. · Është nga ai gur që thyen çekan. JUG
 65. · E di luga çka ka vegshi
 66. · E drejta ka rrugën e gjatë, por vjen
 67. · E dua nipin se do të më marrë hakun me t'im birë E gjuan gurin dhe e fsheh dorën
 68. · E keqja s'harrohet, e mira po
 69. · E keqja s'ka fund
 70. · E gjuan gurin dhe e fsheh dorën
 71. · E keqja s'harrohet, e mira po
 72. · E keqja s'ka fund
 73. · E keqja vjen me këmbët e kalit dhe ikë me këmbët e breshkës 
 74. · E keqja vjen shpesh nga ata që janë shumë të uritur Jo shumë të ngopur 
 75. · E lehtë është barra në shpinë të huaj
 76. · E liga vjen nga s'e pandeh
 77. · E lirë është kripa në Durrës, po e ngre qiraja udhës 
 78. · E mira duhet kërkuar, e keqja vjen pa kërkuar
 79. · E mira e hallkut e e zeza e vetes
 80. · E mira e ka të mirën, e keqja e ka të keqen
 81. · E mira të lartëson, e keqja të turpëron
 82. · E ngrëna e ligë të sjell dergjen, e dergja të sjellvdekjen E sotmja e qesh të djeshmen
 83. · E thëna dhe e bëra janë shumë larg
 84. · E treta e vërteta
 85. · E vërteta e vërtetë, por në kohë e vend të vet
 86. · E vërteta s'i pëlqen gjithkujt
 87. · Edhe ai që u martua edhe ai që s'u martua, të dy pishman u bënë Edhe atij që ka dije mbi të gjithë, i duhet të mësojë 
 88. · Edhe durimi ka një kufi
 89. · Edhe i fikun edhe i koritun
 90. · Edhe kau ka gjuhë të madhe, por s'flet dot
 91. · Edhe macen kur ta ngacmosh, të grithë
 92. · Edhe pula qorre, gjen ndonjë kokërr
 93. · Edhe shakaja e ka kohën dhe vendin e vet 
 94. · Edhe sytë të t'i nxjerr evladi, prap e don
 95. · Edhe të jesh i bardhë si bora, nuk i shpëton gojës së keqe 
 96. · Emri i mire fitohet me shumë punë të mira dhe humbet me një të ligë 
 97. · Është zotësi e madhe të dish si duhet trajtuar të mundurit 
 98. · Është më mirë t’i meritoni nderet dhe të mos i gëzoni ato, se sa t’i gëzoni dhe të mos i meritoni. - Mark Tueni)
 99. · Eshte veshtire të bëni gjëra të mëdha, por të komandoni gjëra të mëdha, është më e vështire - (Fridrih Niçe)
 100. · Era dhe dallgët janë gjithnjë në anën e detarit të zot. (Eduard Gibon)
 101. · Është shumë vështirë të jeni efiçent pa qenë kundërshtues. (Kin Hubard)
 102. · Ekspozimi i vazhdueshëm ndaj rreziqeve do të kultivojë forcën e regjimit ndaj tyre. (Seneka)
Post a Comment

Popular Posts

Pageviews last month